VVD- en PVV-fracties unaniem achter akkoorden

woensdag 29 september 2010, 16:35

DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamerfracties van VVD en PVV zijn woensdagmiddag unaniem akkoord gegaan met de inhoud van de gesloten akkoorden. De PVV-fractie met het gedoogakkoord van een VVD-CDA-kabinet, de VVD-fractie ook met het regeerakkoord met het CDA.

Na de fractievergadering van de PVV verklaarde fractievoorzitter Wilders dat zijn fractie nog wel wat opmerkingen had, maar dat waren vooral puntjes op de i. Volgens Wilders gaat de nieuwe regering in ruil voor de gedoogsteun stevige maatregelen nemen op het gebied van asiel en immigratie en zal er extra geld beschikbaar komen voor de ouderenzorg.

VVD-fractievoorzitter Rutte zei na zijn fractieberaad dat zijn fractie met zowel het gedoog-, als met het regeerakkoord instemde. De fractie had wel wat 'mitsen en maren', maar dat waren volgens hem geen breekpunten.

Ondertussen komt op het Binnenhof de geruchtenstroom op gang rond het aantal ministers in het nieuw te vormen kabinet. Woensdagochtend werd gesteld dat de VVD zes ministers en het CDA vijf ministers zou leveren. Woensdagmiddag was te horen dat beide partijen evenveel ministers gaan leveren: allebei zes. Het aantal staatssecretarissen zou op acht liggen: elke partij vier stuks.

Bron: ANP