De huidige Eerste Kamer

Bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2015 wonnen D66 (vijf zetels), CDA, SP, ChristenUnie, 50PLUS, SGP en Partij voor de Dieren meer zetels. Verliezers waren PvdA (zes zetels), VVD (drie zetels) en PVV en GroenLinks (één zetel). De VVD bleef met dertien zetels wel de grootste. Er zijn twaalf fracties in de Eerste Kamer.

In onderstaand overzicht is opgenomen wie er op dit moment in de Eerste Kamer zitten. Neem contact op met de redactie van PDC voor een overzicht van de leden van de Eerste Kamer op een andere datum of in een andere periode.

 

Inhoudsopgave van deze pagina:


10.

50PLUS (2)

fotonaam
M.H.H. Baay-Timmerman (50PLUS)Baay-Timmerman, Mr. M.H.H.
Nagel 50PlusNagel, J.G.

11.

SGP (2)

fotonaam
Dijk, van  SGPDijk, Mr. D.J.H. van
P. (Peter) SchalkSchalk, P.

12.

OSF (1)

fotonaam
Hoeve, ten OSFHoeve, Drs. H. ten

Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.