De huidige Eerste Kamer

De Eerste Kamerverkiezingen van 2019 leverden winst op voor nieuwkomer Forum voor Democratie (FvD). Die partij werd met 12 zetels direct de grootste. Ook de VVD, die één zetel verloor, kreeg 12 zetels. De vier regeringspartijen verloren samen zes zetels en kwamen op 32. Alleen de ChristenUnie boekte één zetel winst. Een andere winnaar was GroenLinks die van 4 naar 8 ging. De Partij voor de Dieren won eveneens een zetel. Er zijn dertien fracties in de Eerste Kamer.

In onderstaand overzicht is opgenomen wie er op dit moment in de Eerste Kamer zitten. Neem contact op met de redactie van PDC voor een overzicht van de leden van de Eerste Kamer op een andere datum of in een andere periode.

 

Inhoudsopgave van deze pagina:


11.

50PLUS (2)

fotonaam
Martine Baay-TimmermanBaay, Mr. M.H.H.
Martin van RooijenRooijen, Drs. M.J. van

12.

SGP (2)

fotonaam
Diederik van DijkDijk, Mr. D.J.H. van
Peter SchalkSchalk, P.

13.

OSF (1)

fotonaam
Germ GerbrandyGerbrandy, G.

Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.