De huidige Eerste Kamer

In de Eerste Kamer zetelen 75 leden, momenteel verdeeld over 15 fracties. Aanvankelijk waren er 13 partijen in de Eerste Kamer gekozen, maar van Forum voor Democratie splitsten twee aparte fracties zich af.

Sinds de Eerste Kamerverkiezingen van 2019 was Forum voor Democratie aanvankelijk de grootste, maar na twee afsplitsingen niet meer. Sindsdien is de VVD de grootste partij in de Eerste Kamer. De vier regeringspartijen (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) verloren samen zes zetels en kwamen op 32. Alleen de ChristenUnie boekte één zetel winst. Een andere winnaar bij de verkiezingen was GroenLinks. Die partij ging van 4 naar 8 zetels. De Partij voor de Dieren won eveneens een zetel.

In onderstaand overzicht is opgenomen wie er op dit moment in de Eerste Kamer zitten. Neem contact op met de redactie van PDC voor een overzicht van de leden van de Eerste Kamer op een andere datum of in een andere periode.

 

Inhoudsopgave van deze pagina:


11.

Fractie-Otten (ex-FVD) (2)

fotonaam
Mr.Drs. H. (Henk) OttenOtten, Mr.Drs. H.
Jeroen de VriesVries, J.W.E. de

12.

Fractie-Frentrop (ex-FVD) (2)

fotonaam
Paul FrentropFrentrop, Dr. P.M.L.
Foto Th.U. (Theo)  HiddemaHiddema, Mr. Th.U.

14.

SGP (2)

fotonaam
Diederik van DijkDijk, Mr. D.J.H. van
Peter SchalkSchalk, P.

15.

FVD (1)

fotonaam
Johan DessingDessing, J.

16.

OSF (1)

fotonaam
Ton RavenRaven, A.C.M.

Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.