Partijvoorzitters KVP

Bekende KVP-voorzitters waren Fons van der Stee, Piet Aalberse, Harry van Doorn en Jan Andriessen. P.J. Witteman was in 1945 de eerste voorzitter van de KVP.

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Ook bewindspersoon geweest

Foto

Naam

Toelichting

foto Mr. A.P.J.M.M. (Fons) van der Stee

Fons van der Stee

Staatssecretaris van belastingen in het kabinet-Biesheuvel en daarna, vanaf november 1973, minister van Landbouw en Visserij in het kabinet-Den Uyl.

foto Mr. H.W. (Harry) van Doorn

Harry van Doorn

Maakte tijdens zijn ministerschap een einde aan radiopiraten die vanuit de Noordzee uitzonden en produceerde een reeks nota's over cultuur- en welzijnsbeleid. Hij was minister van CRM in het kabinet-Den Uyl.

foto Mr.dr. P.J. (Piet) Witteman

P.J. Witteman

Werd in december 1945 waarnemend partijvoorzitter van de nieuwgevormde KVP. Volgde in 1947 Beel op als minister van Binnenlandse Zaken

foto P.H. (Piet) van Zeil

Piet van Zeil

Staatssecretaris van Economische Zaken (met name midden- en kleinbedrijf) in de kabinetten-Van Agt II en III en in het eerste kabinet-Lubbers.

2.

Andere markante partijvoorzitters

Foto

Naam

Toelichting

foto Mr. P.J.M. (Piet) Aalberse

Piet Aalberse jr.

In jaren zestig voorzitter van de KVP en Tweede Kamerlid. Weinig markant, maar om zijn politieke dienstbaarheid algemeen gerespecteerd. Bescheiden man die goed kon luisteren.

foto W.J. (Jan) Andriessen

Jan Andriessen

Katholiek politicus, die zowel Eerste en Tweede Kamerlid als partijvoorzitter was.

3.

Overzicht

Neem contact op met de redactie van PDC voor een volledig overzicht van de partijvoorzitters van de KVP.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.