Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Ook bewindspersoon geweest

In onderstaand overzicht staan partijvoorzitters die ook minister of staatssecretaris zijn geweest.

 

Foto

Naam

Toelichting

foto H.A. (Hans) de Boer

Hans de Boer

Hij was minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk in het kabinet Van Agt-III.

foto Drs. J. (Jan) de Koning

Jan de Koning

In 1977 was hij minister voor Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet Van Agt-I en van Landbouw en Visserij in het kabinet Van Agt-II.

foto Dr.Mr. A. (Antoon) Veerman

Antoon Veerman

Parlementair journalist van Trouw en daarna Tweede Kamerlid. Hij was staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Den Uyl.

foto Dr. H. (Hendrik) Colijn

Hendrik Colijn

Hij was Tweede Kamerlid en minister van Oorlog. Vanaf 1920 leider van de ARP, minister van Financiën en premier tijdens de crisis.

foto Dr. A. (Abraham) Kuyper

Abraham Kuyper

De grote voorman en stichter van de Anti-Revolutionaire Partij, werd Tweede Kamerlid en leidde aan het begin van de 20e eeuw een kabinet.

2.

Markante partijvoorzitter

Foto

Naam

Toelichting

foto Dr. J. (Jan) Schouten

Jan Schouten

Bijna veertig jaar lid van de Tweede Kamer voor de ARP en drieëntwintig jaar de zeer dominante fractie- en partijvoorzitter, wiens wil in de fractie wet was.

3.

Overzicht

Neem contact op met de redactie van PDC voor een volledig overzicht van de partijvoorzitters van de ARP.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.