Tweede Kamerfractie Lid-Wilders

De fractie lid-Wilders ontstond op 3 september 2004, nadat Geert Wilders uit de VVD-fractie was gestapt vanwege geschillen over standpunten en zijn vrijheid om die uit te dragen. De fractie was van 2 september 2004 tot 22 november 2006 vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Wilders nam als oprichter en partijleider van de Partij voor de Vrijheid deel aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2006. Hierbij behaalde de door hem geleide lijst 9 zetels.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.