Tweede Kamerfractie Partij voor de Vrijheid (PVV)

De fractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft na de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 twintig leden. De PVV had na de verkiezingen van 12 september 2012 vijftien zetels, maar in de periode 2012-2017 stapten drie leden uit de fractie.

Bij de verkiezingen van 9 juni 2010 telde de PVV-fractie 24 leden. In de periode 2006 - 2010 had de PVV-fractie negen leden. De PVV-fractie 'gedoogde' tot april 2012 het huidige kabinet en legde daarover afspraken vast met de fracties van VVD en CDA.

In de periode 2004-2006 zat de heer Wilders, als voormalig VVD-Kamerlid, als eenling in de Tweede Kamer.

Fractievoorzitter is Geert Wilders. Martin Bosma is secretaris van de fractie.

1.

Huidige leden


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.