Partijvoorzitters D66

Huidig voorzitter van D66 is Anne-Marie Spierings. Bekende D66-voorzitters uit het verleden waren Jacob Kohnstamm, Henk Zeevalking en Jan Glastra van Loon.

Voordat hij minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties werd, was ook Alexander Pechtold voorzitter van D66. Hans van Mierlo was de eerste D66-voorzitter.

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Ook bewindspersoon geweest

In onderstaand overzicht staan partijvoorzitters die ook minister of staatssecretaris zijn geweest.

 

Foto

Naam

Toelichting

foto Drs. A. (Alexander) Pechtold

Alexander Pechtold

Hij is lid van de Tweede Kamer en tevens partijleider. Hij was minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties in het kabinet Balkenende III.

foto Mr. J. (Jacob) Kohnstamm

Jacob Kohnstamm

In 1994 werd hij staatssecretaris in het kabinet Kok-I en eindigde zijn loopbaan in de politiek als Eerste Kamerlid.

foto Mr. H.J. (Henk) Zeevalking

Henk Zeevalking

Staatssecretaris van Justitie in het kabinet-Den Uyl. Daarna Tweede Kamerlid en burgemeester van Rijswijk. Ontzag als minister Verkeer en Waterstaat in het kabinet-Van Agt II.

foto Mr. J.F. (Jan) Glastra van Loon

Jan Glastra van Loon

Staatssecretaris en senator van D66.. Kwam als staatssecretaris van Justitie in het kabinet-Den Uyl.

2.

Overzicht

Neem contact op met de redactie van PDC voor een volledig overzicht van de partijvoorzitters van D66.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.