Europa Vandaag: EP-conferentie over kinderrechten en energiecommissaris bezoekt Zeeland

vrijdag 15 juli 2022, 8:38

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Jutta Urpilainen greets a woman while visiting the maternity area at a Hospital funded by EU in Kakuma.
Bron: European Commission

Kinderen staan centraal bij EP-conferentie over mensenrechten

Vandaag en morgen organiseert het Europees Parlement in samenwerking met de Global Campus of Human Rights de tweede editie van de High level Conference on the Global State of Human Rights in het Italiaanse Venetië. Tijdens deze hybride conferentie staan de uitdagingen op het gebied van de huidige wereldwijde mensenrechten centraal die deze keer bekeken zullen worden vanuit het oogpunt van kinderen en jeugd. In verschillende panels zal gesproken worden over kinderen in gevangenschap, kinderen die blootgesteld worden aan gewapende conflicten en geweld en kinderen en jeugd als veranderaars.

Namens de Europese Unie zullen Parlementsvoorzitter Roberta Metsola, Eurocommissaris voor Internationale Partnerschappen Jutta Urpilainen en meerdere Europarlementariërs deelnemen.


 

Eurocommissaris voor energie op bezoek in Zeeland

Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson brengt een bezoek aan de getijdencentrale in de Oosterscheldekering in Zeeland. In de getijdencentrale wordt zogenoemde getijdenenergie opgewekt. Getijdenenergie is energie die wordt gehaald uit het verschil tussen eb en vloed met behulp van een getijdencentrale. De getijdencentrale in de Oosterscheldekering heeft vijf turbines die samen schone energie opwekken voor zo'n 1000 huishoudens. De EU zet met de European Green Deal vol in op de groene transitie en de getijdencentrale is een voorbeeld van een duurzaam energieproject dat deels is opgezet met behulp van Europese subsidie.


En verder...

komen de Raad Buitenlandse Zaken en de Raad Landbouw en Visserij maandag bijeen in Brussel.


Europa in een oogopslag