Nieuwe Hofvijver over Griekenland en TTIP

maandag 30 maart 2015, 16:40

DEN HAAG (PDC) - De nieuwe Hofvijver bevat, naast een aantal onderwerpen die meer de landelijke politiek betreffen, zes bijdragen over de stand van zaken in de Europese politiek.  

Jurgen Broeders (Montesquieu Instituut) legt uit waarom de claim van premier Tsipras op de Duitse herstelbetalingen voor Griekenland geldt als legitiem politiek argument.

Christian Syrier (wetgevingsjurist voor het ministerie van Veiligheid en Justitie) betoogt waarom de mislukte totstandkoming van een enqêtecommissie in de LuxLeaks-affaire geen gemiste kans is voor het Europees Parlement.

Iveta Alexovičová (Universiteit Maastricht) analyseert de recente ontwikkelen rondom TTIP, het handelsverdrag tussen de EU en de VS.

Signe Sildever (Universiteit Maastricht) bespreekt de uitkomst van de recente verkiezingen in Estland.

Stijn van Kessel (Loughborough University) vergelijkt de uitslag van de Nederlandse Provinciale Statenverkiezingen met de verkiezingen voor het Britse Lagerhuis.

Hoai-Thu Nguyen (Universiteit Maastricht) betoogt waarom de Franse schending van het Stabiliteits- en Groeipact de positie van de Europese Commissie schaadt.