EU steunt Nederlandse infrastructuurprojecten

vrijdag 19 juli 2013, 15:05

DEN HAAG (PDC) - Uit de EU-subsidiepot is dit jaar € 80 miljoen beschikbaar voor Nederlandse infrastructuurprojecten. Dit geld is onder meer bedoeld voor een nieuwe grote zeesluis bij IJmuiden, voor herontwikkeling van station Amsterdam-Zuid, voor een studie naar een spoorterminal bij Venlo en voor een spoorbeveiligingssysteem voor de Tweede Maasvlakte.

De gelden komen uit het Europese subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Met dat programma moet er in de Europese Unie  één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht komen.

Nederland krijgt ook subsidies voor projecten die samen met andere landen worden uitgevoerd, Het gaat om de instelling van een Europees platform voor intelligente transportsystemen, een LNG Masterplan voor de Rijn, Main en Donau, de ontwikkeling van een rivierinformatiesysteem op de Westerschelde en een pilot voor LNG-infrastructuur voor scheepvaart op de Baltische Zee. Voor deze projecten is in totaal een kleine 72 miljoen euro beschikbaar.

Bron: persbericht ministerie van infrastructuur en milieu