VVD blij met groenboek Europese Commissie over kwaliteit van landbouwproducten

Initiatief Europarlementariër Jan Mulder (VVD) over Europese kwaliteitslabelling krijgt vervolg. Op woensdag 15 oktober heeft de Europese Commissie een groenboek (discussiestuk) gepubliceerd over de kwaliteit van landbouwproducten.

Dit zal het startsein zijn van een openbare raadpleging die zal duren van 15 oktober tot en met 31 december 2008. Het groenboek zal gevolgd worden door een officiële communicatie van de Europese Commissie en daarna mogelijk door wetsvoorstellen.

Jan Mulder maakt zich al jaren sterk voor Europese kwaliteitslabelling. Op zijn initiatief werd in 2004 een proefproject gestart om de grote verscheidenheid aan regelingen binnen de EU betreffende de kwaliteit van de Europese voedsel certificatieschema´s te bestuderen. Het proefproject werd in 2007 afgerond met een conferentie over het Europese kwaliteitsbeleid. Mulder is blij dat de Europese Commissie nu gevolg heeft geeft aan de resultaten van dat proefproject.

Mulder: ¨Ik ben blij dat de Europese Commissie nu meer aandacht gaat geven aan Europese kwaliteitslabelling. Dat moet er uiteindelijk toe leiden dat Europese producten zich positief kunnen onderscheiden, in de markt, op basis van de hoge standaarden waaronder ze geproduceerd zijn.¨

Meer informatie over het rapport is te vinden op: http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/08/1503&format=HTML&aged=0&language=NL&guiLanguage=en