Dr. A.M.C.Th. (Annemieke) van Heel-Kasteel

foto Dr. A.M.C.Th. (Annemieke) van Heel-Kasteel
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Stokvis

In twee perioden Tweede Kamerlid, eerst vier jaar voor de KVP en later twee jaar voor het CDA. Hield zich als KVP-Kamerlid vooral bezig met buitenlandse zaken, defensie en Koninkrijksrelaties en als CDA-lid met milieu. Dochter van Piet Kasteel, die onder meer secretaris van Gerbrandy, Gouverneur van Curaçao en ambassadeur was. Verbleef daarom enige tijd in het buitenland en studeerde aan Amerikaanse universiteiten. Was voor zij Kamerlid werd redactrice en werkzaam in het onderwijs. Bij de stemming in 1980 over het abortusvoorstel van het kabinet-Van Agt/Wiegel gaf haar voorstem min of meer de doorslag, omdat zij als laatste van haar fractie over bezwaren heenstapte.

KVP, CDA
in de periode 1973-1981: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.