Jhr. C.M. Storm van 's-Gravesande

foto Jhr. C.M. Storm van 's-Gravesande
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie

Vooraanstaand, onafhankelijk Tweede Kamerlid uit Overijssel. Vertegenwoordigde eerst het district Deventer en later Steenwijk. Deskundig op het gebied van waterstaat en defensie. Maakte deel uit van de enquêtecommissie Zwolsche Diep. Bemiddelde in 1854 bij een conflict tussen minister Forstner van Dambenoy en het Kamerlid Van Zuylen van Nijevelt en in 1873 bij een conflict tussen minister Van Limburg Stirum en De Roo van Alderwerelt. Had overigens de naam zelf nogal kort aangebonden te zijn. Regelmatig tweede op de voordracht voor het Voorzitterschap van de Kamer en daarmee eerste ondervoorzitter.

moderaat of gematigd liberaal, 'pragmatisch' liberaal, conservatief-liberaal
in de periode 1847-1880: lid Tweede Kamer, staatsraad in buitengewone dienst

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.