Niet wegkijken, maar ingrijpen.

Steeds meer mensen hebben moeite om de rekeningen te betalen. Tijdens het debat over de financiële plannen van het kabinet voor dit jaar bleek dat minister-president Rutte en minister Kaag nu niets extra's willen doen om de kosten voor mensen te verlagen. Onbegrijpelijk. Vind je het gek dat zo historisch weinig mensen nog vertrouwen hebben in de politiek als aan de grootste zorgen van mensen niets wordt gedaan?

Terwijl mensen erop achteruit gaan, maken grote bedrijven megawinsten. Zij profiteren van deze crisis, maar betalen niet hun eerlijke deel aan belasting. Aandeelhouders worden slapend rijk, terwijl werkende mensen veel belasting moeten betalen. Dit kapitalistische systeem waarin de zakken van de aandeelhouders belangrijker zijn dan het inkomen van mensen is failliet. Maar Rutte kijkt liever weg. En ontkende vandaag op mijn vraag zelfs dat Nederland neoliberaal is.

Om te voorkomen dat steeds meer mensen hun rekeningen niet kunnen betalen, moet het kabinet nú extra maatregelen nemen. Als we de winstbelasting - dus voor bedrijven waar het heel goed mee gaat - verhogen, kunnen we met dat geld direct de kosten van mensen verlagen zoals de energierekening, boodschappen en de prijzen aan de pomp.

Voor de langere termijn moeten we af van een kapitalistische economie die slechts voor een enkeling werkt, in plaats van voor iedereen. We hebben u daar hard voor nodig. De komende tijd zullen we de strijd aangaan en met voorstellen komen om de kosten voor mensen te verlagen.

U kunt op ons rekenen!