Europa Vandaag: eredoctoraat voor Timmermans, Von der Leyen speecht op 8e Cohesieforum

vrijdag 18 maart 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Frans Timmermans
Bron: European Commission

Een eredoctoraat voor het klimaat

Europees Commissaris Frans Timmermans krijgt vandaag een eredoctoraat uitgereikt van de Universiteit van Gent naar aanleiding van zijn werk voor de Europese Green Deal. De universiteit wil met dit eredoctoraat ook haar steun voor de klimaatzaak uitdrukken. 'Timmermans slaagt erin richting te geven, vertrouwen te wekken en tot actie aan te zetten, aan de hand van een samenhangend verhaal dat stoelt op wetenschappelijke kennis en haalbare oplossingen op zowel kortere als langere termijn", aldus UGent.


 
Ursula von der Leyen
Bron: European Commission

Een speech en platform voor het regionale beleid

Gisteren en vandaag vindt het achtste Cohesieforum plaats. Bij de opening van het forum heeft de Europese Commissie gisteren het online platform 'Kohesio' gelanceerd. Hierin is gedetailleerde informatie te vinden over alle projecten in lidstaten die sinds 2014 door het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO), het Cohesiefonds en het Europees Sociaal Fonds (ESF) zijn gefinancierd. Ursula von der Leyen geeft vandaag de keynote speech op het forum.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

18 maart

Europese Commissie

Frans Timmermans ontvangt eredoctoraat om klimaat

17 & 18 maart

Europese Commissie

8e Cohesieforum