Meer dan Applaus

We gaan dit winnen. Daar ben ik van overtuigd. Nadat de coalitiepartijen eerst stemmingen blokkeerden, toen wegrenden en nu zorgverleners af willen schepen met een bonus, gaat die eerlijke beloning er komen. De gigantische opkomst vandaag bij onze grootste online actie voor de zorg ooit moet het laatste duwtje in de goede richting zijn.

Nog nooit van mijn leven heb ik zoveel schoenen bij elkaar gezien. Duizenden schoenen stonden op het Malieveld als symbool voor al die zorgverleners die vandaag bij de actie hadden willen zijn, maar dat door de coronamaatregelen niet veilig konden. Zorgverleners Eefje en Natasia namen het initiatief om onze online actie op deze manier kracht bij te zetten en daar hebben we ze graag bij ondersteund.

Een uur voor de actie kwam het nieuws dat een van de coalitiepartijen, de ChristenUnie, nu tóch ook zegt dat zorgverleners structureel een beter salaris verdienen. Dat is natuurlijk geen toeval. Maar het moet nog wel gaan gebeuren.

Samen kunnen we ervoor gaan zorgen dat we dit gaan winnen. Ik ben daarom ook blij dat Lodewijk Asscher, Jesse Klaver en de vakbonden er vandaag ook waren. We komen nog maar één stem tekort in de Tweede Kamer. Over anderhalve week, bij Prinsjesdag, moet het gaan gebeuren: onze zorgverleners verdienen een eerlijke beloning.

Lilian Marijnissen

Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

Teken nu petitie 'Onze zorg verdient meer dan alleen applaus'.

Ik teken