J. (Bob) van Pareren

De link naar de uitgebreide versie van deze biografie is verlopen. U ziet nu de publieksversie.

foto J. (Bob) van Pareren
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Eerste Kamer der Staten Generaal

Bob van Pareren (1947) is sinds 11 juni 2019 lid van de Eerste Kamer. Tot 30 november 2020 maakte hij deel uit van de FVD-fractie. Daarna was hij lid en voorzitter van de Fractie-Van Pareren en sinds 15 februari 2021 maakt hij deel uit van de Fractie-Nannninga. De heer Van Pareren is adviseur bij een instelling voor medische hulpmiddelen, waarvan hij eerder directeur was. In 2019-2023 was hij lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

FVD, Fractie-Van Pareren (ex-FVD), Fractie-Nanninga (ex-FVD)
in de periode 2019-heden: lid Eerste Kamer, fractievoorzitter EK

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.