Forum voor Democratie (FvD)

Het Forum voor Democratie (FvD) was een in februari 2015 opgerichte denktank die 25 september 2016 een politieke partij werd. Kern van het programma is het invoeren van diverse vormen van directe democratie zoals referenda en gekozen bestuurders, en het versterken en/of terugwinnen van de nationale soevereiniteit. De partij keert zich tegen een gesloten bestuurscultuur.

Het FvD behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 twee zetels. Lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017 was Thierry Baudet.

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Zetels

Orgaan

Aantal

Fractievoorzitter

Tweede Kamer

2 zetels

Thierry Baudet

Eerste Kamer

-

-

Europees Parlement

-

-

2.

FvD en Tweede Kamerverkiezingen

jaar

Lijsttrekker

Programma

Zetels

Percentage

Regering of oppositie

2017

Thierry Baudet

Programma (geen titel)

2

1,8

Oppositie, kabinet-Rutte III

3.

Instituten, organisaties en bladen

Wetenschappelijk Instituut

Renaissance Instituut

Jongerenorganisatie

JFVD


Meer over

Kijk voor meer informatie over FvD op de website van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.