J.M.H.J. (Henry) Keizer

foto J.M.H.J. (Henry) Keizervergrootglas

Henry Keizer (1960) was van 14 juni 2014 tot 18 mei 2017 landelijk voorzitter van de VVD . Hij trad op eigen initiatief af nadat hij in opspraak was gekomen door de gang van zaken rondom de aankoop van een crematiebedrijf. Hij was daarvoor voorzitter van de afdeling en Kamercentrale Den Haag en van het bestuur in Zuid-Holland van de VVD. De heer Keizer is voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep', een dienstverlenend bedrijf in de uitvaartbranche.

in de periode 2014-2017: partijvoorzitter

Voornaam (roepnaam)

(Henry)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Amsterdam, 4 november 1960

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie), vanaf 1983

Hoofdfuncties/beroepen

  • voorzitter Raad van Bestuur 'de Facultatieve Groep', vanaf 1998 (dienstverlening in de uitvaartbranche)
  • partijvoorzitter VVD, van 14 juni 2014 tot 18 mei 2017

Wetenswaardigheden

woonplaats
's-Gravenhage

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.