MEP'ers verslaan 'Investeer in Vrede' conferentie van het vfonds

dinsdag 30 oktober 2012, 15:10

WAGENINGEN (PDC) - Vredeseducatie was de grote gemene deler tijdens de onderwijsconferentie 'Investeer in Vrede', georganiseerd door het vfonds. Maandag 29 oktober waren leerlingen, docenten, en andere aanbieders van lesmateriaal over vrede zoals oorlogs- en verzetsmusea, uitgenodigd om het brede spectrum van vredeseducatie met elkaar te verkennen.

Via acht workshops op de scholengemeenschap De Pantarijn in Wageningen, konden alle genodigden van elkaar zien hoe zij hun steentje bijdragen aan vredeseducatie. Hierbij waren oud-deelnemers van het Model European Parliament (MEP) gevraagd schriftelijk en mondeling verslag uit te brengen van de workshops. Tijdens de plenaire afsluiting van de conferentie gaven zij met hun welbekende MEP-enthousiasme een korte presentatie van de workshop.

Daarnaast was de organisatie van het MEP, het MI, uitgenodigd om samen met ProDemos een van de workshops te verzorgen. In de workshop heeft het Montesquieu Instituut het lesprogramma 'Denk ff mee met Europa' gepresenteerd, een module speciaal ontwikkeld voor de vmbo-scholier. Hierbij moeten de jongeren op basis van tien problemen (waar onze wereldleiders ook mee te maken hebben) hun twee belangrijkste prioriteiten stellen en uitleggen waarom ze voor deze hebben gekozen.

Het MI was voor de Investeer in Vrede conferentie uitgenodigd omdat MEP Nederland de afgelopen drie jaar subsidie heeft ontvangen van het vfonds.

Meer over...