Meld je aan voor het simulatiespel over uitbreiding van de Europese Unie

maandag 22 oktober 2012, 10:12

DEN HAAG (PDC) - Het Huis van Europa organiseert op vrijdag 23 november 2012 een simulatiespel 'Uitbreiding van de EU'. Inschrijven voor deelname is nog mogelijk tot 9 november.

Simulatiespel

Als deelnemer speel je de rol van een lid van de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Europese Raad of als een vertegenwoordiger van een (potentiële) kandidaat-lidstaat. Tijdens het simulatiespel krijg je de kans om het uitbreidingsproces van de Europese Unie 'van dichtbij' mee te maken. Zo krijg je een indruk hoe het proces verloopt van potentieel kandidaat-lidstaat tot volwaardig lid van de Europese Unie. Samen met andere geïnteresseerden vergroot je dus je kennis op het gebied van de EU en de werking van het uitbreidingsproces.

Locatie en tijd

Het simulatiespel zal plaatsvinden op vrijdag 23 november 2012 van 9:30 tot 17:30 uur in het Huis van Europa, Korte Vijverberg 5 in Den Haag. De lunch wordt verzorgd.

Deelname

Van de geïnteresseerde deelnemers wordt een korte motivatie verlangd (maximaal 1 pagina) vóór 9 november 2012. In de motivatie benoem je waarom je graag mee zou willen doen en wat je verwacht van het project. Daarnaast is deelname alleen mogelijk als:

  • je tussen de 18 en 30 jaar oud bent
  • je over een goede beheersing van de Engelse taal beschikt
  • je interesse hebt in de Europese Unie, Europese zaken en het uitbreidingsproces

Aanmelding

Als je enthousiast bent geworden, e-mail dan je motivatie met contactgegevens (naam, adres, leeftijd en telefoonnummer) vóór 9 november 2012 naar eusimulatie@gmail.com. Daar kun je ook terecht met vragen.