T.E. (Tjitske) Siderius

foto T.E. (Tjitske) Siderius
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website SP, Bas Stoffelsen, CC BY-NC-ND 3.0 NL

Strijdbare SP-politica uit Zwolle, die na twee periode als vervanger te zijn opgetreden in mei 2014 Tweede Kamerlid werd. Was daarvoor bij diverse instellingen werkzaam op het gebied van personeelszaken en werd in 2006 gemeenteraadslid in Zwolle. Na zes jaar fractiemedewerker sociale zaken te zijn geweest, werd zij in 2014 als Kamerlid woordvoerster onderwijs en kinderopvang. Daarnaast hield zij zich bezig met de zorgsector en het jeugdbeleid. Diende samen met Paul van Meenen (D66) een initiatiefvoorstel in over verkleining van de klassen in het basisonderwijs. Brak na haar Kamerlidmaatschap met de SP en is nu wethouder van Hattem voor PvdA/GroenLinks.

SP
in de periode 2013-2017: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.