Drs. W. (Wassila) Hachchi

foto Drs. W. (Wassila) Hachchi
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Talentvolle D66-politica, die door haar overhaaste vertrek naar de Verenigde Staten in 2016 echter veel commotie en vragen opriep. Kwam in 2010 voor D66 in de Tweede Kamer en hield zich met name bezig met defensie, lucht- en scheepvaart en Koninkrijksrelaties. Was ook lid van de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties. Na haar studie bedrijfskunde had zij een officiersopleiding bij de Koninklijke Marine gevolgd en daarna was zij officier Logistieke Dienst. Was vervolgens ambtenaar op het ministerie van Economische Zaken en hoofd planning en controle bij de Commando DienstenCentra van het ministerie van Defensie. In 2007 Jonge Ambtenaar van het Jaar.

D66
in de periode 2010-2016: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.