Milieu belangrijk thema voor jonge kiezers

maandag 25 mei 2009

Politieke partijen kunnen stemmen winnen bij de Europese Verkiezingen door zich sterk te maken voor het milieu. Voor 63 procent van de jongeren tussen de 18 en 34 jaar is dit thema namelijk belangrijk bij de keuze in het stemhokje. Dat blijkt uit een onderzoek dat TNS NIPO uitvoerde in opdracht van Jongeren Milieu Actief (JMA), de jongerenafdeling van Milieudefensie.

Volgens JMA is er ook echt wat te kiezen op 4 juni wat het milieu betreft; er zijn grote verschillen tussen de partijen als het gaat om duurzaamheid. JMA volgt alle kandidaten voor het Europees Parlement op de voet in het kader van de campagne 'Kies nog wijzer, kies voor Europa'. Ze doet daarvan op verschillende manieren verslag, bijvoorbeeld op het YouTube-kanaal www.youtube.com/kiesvoorklimaat.

Afgelopen week debatteerden kandidaten van verschillende partijen daarnaast over het milieu onder de noemer "Het Groene Debat". Ze lichtten hun visie op natuurbescherming, aanpak van de klimaatverandering en de hervorming van het landbouwbeleid toe. Van het debat is een videoverslag gemaakt.