Hoorzitting van kandidaat-commissaris Androula Vassiliou

Tijdens een hoorzitting vandaag in het Europees Parlement ondervroegen de EP-leden van vier commissies drie uur lang de Cypriotische kandidaat-commissaris voor Gezondheid Androula Vassiliou. Vassiliou werd ondervraagd door de leden van vier commissies ((Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid, Landbouw en plattelandsontwikkeling en Werkgelegenheid en sociale zaken en Interne markt en consumentenbescherming).

Tijdens haar openingstoespraak vertelde de Cypriotische kandidaat-commissaris voor Gezondheid Androula Vassiliou de leden van het EP dat ze van plan is de ervaringen die ze verwierf tijdens het 20 jaar lang werken in de rechtspraktijk goed zal gebruiken: "Dit zal waardevol zijn in de behandeling van de complexe en overvloedige juridische aspecten van de portefeuille Gezondheid." Ze wees er ook op dat ze middels haar parlementaire ervaring van tien jaar heeft geleerd haar "hoe een verantwoordelijke en betrouwbare politicus te worden".

De vragen van de Parlementsleden hielden zijdelings of rechtstreeks verband met haar portefeuille. Toen een EP-lid zich teleurgesteld voelde over haar antwoord op een vraag over tabak, wees Vassiliou erop dat "het een onmogelijke taak voor mij zou zijn om iedereen tevreden te stellen", een antwoord dat werd toegejuicht door enkele leden van het Europees Parlement.

Na verschillende vragenrondes hield Vassiliou na afloop een persconferentie.

Het EP zal op 10 april in Brussel stemmen over de het al dan niet onderschrijven van het mandaat van Vasilliou.