P.J.M.G. (Elly) Blanksma-van den Heuvel

foto P.J.M.G. (Elly) Blanksma-van den Heuvel
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Uit de bankwereld afkomstige CDA-politica, die bijna zes jaar Tweede Kamerlid was. Vervulde 25 jaar diverse managementfuncties bij de Rabobank, onder andere als branchespecialist en accountmanager grootzakelijk. In de Tweede Kamer hadden zaken betreffende het midden- en kleinbedrijf (ondernemerschap, innovatie) haar belangstelling en daarnaast de inkomenspositie van gezinnen. Later was zij financieel woordvoerster en voorzitter van het cluster sociale zaken, economische zaken en financiën in de CDA-fractie. Zij speelde toen een prominente rol in debatten over herstel van de financiële markten en de Europese schuldencrisis. Vanaf 1 november 2012 is zij burgemeester van Helmond.

CDA
in de periode 2006-2012: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.