Vijf kandidaten voor PvdA-voorzitterschap

dinsdag 20 september 2005, 9:44

Annemarie Goedmakers, Annemarie Hoogland en Michiel van Hulten, Hans Logtens en Bert Middel zijn de vijf kandidaten voor het PvdA-voorzitterschap. Gisteren was de sluitingsdatum voor kandidaten voor het PvdA-voorzitterschap. Binnenkort kiezen de PvdA-leden hun nieuwe voorzitter, deze volgt de huidige voorzitter Ruud Koole op.

Annemarie Goedmakers was europarlementariër tussen 1989 en 1994, daarvoor was ze actief in het partijbestuur van de PvdA en in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Zij wil meer leden werven om van de PvdA weer de grootste partij te maken. Annemarie Hoogland is lid van de PvdA sinds 1991 en tegenwoordig voorzitter van de stadsdeelraad Westerpark in Amsterdam. Zij vindt dat een voorzitter een "motivator" moet zijn.

Michiel van Hulten (36) was europarlementariër van 1999 tot 2004. Op dit moment is hij vice-voorzitter van Policy Network in Londen, het secretariaat van de jaarlijkse rondetafelconferentie van centrum-linkse regeringsleiders. Hij heeft een vierpuntenplan op zijn website geplaatst voor vernieuwingen binnen het partijbestuur en de koers van de PvdA.

Bert Middel (53) was Tweede-Kamerlid van 1989 tot 2002 en is momenteel lid van de Eerste Kamer. Hij is voorstander van samenwerking met de SP, GroenLinks en de ChristenUnie.

De typograaf Hans Logtens (55) uit het Limburgse Blerick stelde zich voor als "vreemde eend in de bijt". Hij is niet afkomstig uit de Randstad en wil "gewone partijleden een stem geven".

bron: ANP


meer over