338 amendementen op rapport-Boogerd inzake mediavrijheid in Italië en rol Berlusconi

woensdag 21 april 2004, Johanna BOOGERD-QUAAK

Johanna BOOGERD-QUAAK (ELD, NL)

Verslag over de risico's van schending in de EU en met name in Italië van de vrijheid van meningsuiting en informatie (artikel 11, lid 2 van het Handvest van de grondrechten)

Doc.: A5-0230/2004

Procedure : Initiatief

Debat : 20 april 2004

Stemming: 22 april 2004

Op het rapport van Johanna BOOGERD-QUAAK (ELD, NL) over de vrijheid van meningsuiting en informatie in de Europese Unie zijn 338 amendementen ingediend. Inclusief stemmingen in onderdelen en hoofdelijke stemmingen, komt dit neer op 1200 stemmingen. Een dergelijke stemming duurt naar verwachting vier uur. Pat COX (ELD, IRL) stelt daarom voor, om geen stemming in onderdelen noch hoofdelijke stemmingen ten aanzien van de amendementen toe te staan. Wel wil hij stemmingen in onderdelen ten aanzien van de oorspronkelijke tekst van het rapport toestaan. Het aantal stemmingen kan zodoende worden teruggebracht tot 600.

Met 214 stemmen voor en 294 tegen bij 15 onthoudingen stemt het Parlement tegen dit voorstel. Dit betekent dat eerst gestemd zal worden over de oorspronkelijke paragrafen van het rapport. Vervolgens zullen de amendementen in stemming worden gebracht, voor zover zij dan nog van toepassing zijn.

De stemming zal plaatsvinden op 22 april.