De nieuwe StemWijzer is geopend

woensdag 4 december 2002, 12:27

Gisteren is de nieuwe StemWijzer gepresenteerd die het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) heeft gemaakt voor de komende verkiezingen van 22 januari. Tijdens de presentatie waren vertegenwoordigers van tien politieke partijen aanwezig die de StemWijzer hebben ingevuld. Gerrit Zalm reageerde opgelucht dat zijn stemadvies bij zijn eigen partij uitkwam, zoals dat overigens ook het geval was bij zijn collega's van andere partijen.

Om burgers meer bij de politiek te betrekken en de twijfelende kiezers in de verkiezingscampagne een handje te helpen bij het maken van een keuze, publiceert het IPP al sinds 1996 de StemWijzer. Bij de vorige verkiezingscampagne verstrekte de StemWijzer ruim twee miljoen stemadviezen en werd de website zeer goed bezocht.

De StemWijzer geeft niet alleen een stemadvies, maar laat ook in afnemende rangorde zien welke politieke partijen het beste met de gekozen antwoorden overeenkomen. Ook kan men de standpunten van de partijen vergelijken met de eigen standpunten.

bron: Persbericht Instituut Publiek en Politiek, 28 november 2002