P.Ch. (Piet) Elfferich

foto P.Ch. (Piet) Elfferich
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: ARP

Hervormd ARP-Tweede Kamerlid en ARP- en CDA-senator uit een bekende Delftse tuindersfamilie. Was voor hij in de Haagse politiek kwam secretaris van de Christelijke boeren- en tuindersbond. Als bekwame wethouder van Delft speelde hij gedurende 21 jaar een belangrijke rol bij het wel en wee van zijn stad, met name bij de uitbreiding daarvan. Hield zich in beide Kamers vooral bezig met landbouw, binnenlands bestuur en Koninkrijkszaken. Vader van de latere CDA-voorzitter Tineke Lodders.

ARP, CDA
in de periode 1959-1979: lid Tweede Kamer, lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.