GroenLinks-PvdA (GL-PvdA)

GroenLinks en de PvdA werken sinds 2023 nauw samen. Na de Eerste Kamerverkiezingen in 2023 vormen beide partijen een gezamenlijke fractie in de Eerste Kamer. Ze deden met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 en behaalden daar een winst van 8 zetels ten opzichte van hun individuele resultaten in 2021 (uitkomend op 25 zetels). Frans Timmermans leidt die gezamenlijke fractie in de Tweede Kamer.


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.