Europa Vandaag: de toekomst van de euro, Europa en Oekraïne

vrijdag 25 februari 2022, 8:15

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
eurobiljetten

De toekomst van de euro...

Hoewel het meeste Europese economische beleid de afgelopen dagen gericht was op Rusland, in de vorm van de aangekondige sancties, proberen de ministers van Financiën van de eurolanden vandaag de draad weer op te pakken. Zij komen namelijk samen in Parijs voor een Eurogroep. Ondanks alle geopolitieke onzekerheden proberen zij toch vooruit te kijken. Naar macro-economische ontwikkelingen zoals de inflatie en de beleidsvooruitzichten, maar ook over de toekomst van de euro als digitale munt.


 
Conferentie over de toekomst van Europa: campagnemateriaal
Bron: Conferentie over de toekomst van Europa

...en van Europa.

Met het kijken naar de toekomst volgen de Europese ministers van Financiën het voorbeeld van de Europese burgers. Zij kijken namelijk al maanden naar de toekomst in de burgerpanels van de Conferentie over de Toekomst van Europa. Het lijkt wel het afgesproken thema van de dag, want dit laatste burgerpanel van conferentie in Dublin gaat ook over de economie. Namelijk het versterken ervan. Daarnaast bespreken zij ook sociale rechtvaardigheid, onderwijs, cultuur en de digitale transformatie.


 
putin-2847423_960_720 (1)

Terug naar het heden: de Russische invasie van Oekraïne

Bij het kijken naar de toekomst, kan Europa het heden niet uit het oog verliezen. Daarom staat staat Oekraïne ook vandaag hoog op de agenda in Europa. Europese ministers en regeringsleiders komen samen op diverse bijeenkomsten van de NAVO, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en de Europese Unie zelf.


En verder...

Naast de Eurogroep vindt er vandaag ook een informele bijeenkomst van de ministers van Economie en Financiën plaats in Parijs.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

25 februari

Eurogroep

Eurogroep in Parijs

25/26 februari

Raad van de EU

Informele bijeenkomst ministers van Economie en Financiën

25 februari

Conferentie over de Toekomst van Europa

Burgerpanel in Dublin