Vacature: DEMO hoofdredactie

De DEMO is het onafhankelijke ledenmagazine van de Jonge Democraten. Het is een verbindende factor tussen de leden. Het blad biedt een podium aan Jonge Democraten met een kritische mening en die het leuk vinden om te schrijven. De DEMO schrijft voor politiek geïnteresseerden van binnen en buiten de vereniging. Bij dit alles heeft de DEMO in het bijzonder aandacht voor het sociaal-liberale gedachtegoed.

De DEMO inspireert en informeert de lezers. Het blad vraagt aandacht voor wat er speelt onder jongeren en in de maatschappij. Daarbij agendeert het belangrijke onderwerpen in de politiek en brengt het debat binnen en buiten de vereniging op gang. Zo draagt de DEMO draagt bij aan een levendige vereniging.

Op dit moment is de DEMO op zoek naar een nieuwe hoofdredactie, bestaande uit een hoofdredacteur en adjunct-hoofdredacteur. Lees hieronder meer over deze functies!

Hoofdredacteur:

Als hoofdredacteur ben je lid van de Jonge Democraten. Je wordt blij van goede taal en boeiende teksten. Je hebt schrijf- en interview-ervaring. Je weet wat JD’ers interessant vinden om te lezen en wat waardevol is voor politieke discussies. Daarnaast kun je leidinggeven aan een creatieve groep redacteuren. Je probeert er elke keer weer samen met hen het beste uit te halen. Je initieert nieuwe ideeën voor de DEMO. Verder houd je contact met de redactie, ook buitenom de vergaderingen, om met redacteurs hun plannen te bespreken en feedback te geven.

Voor de JD’ers ben je toegankelijk, als zij een artikel-idee hebben komen ze het pitchen bij jou. Bij het congres leg je verantwoording af voor je werk bij de DEMO, zowel schriftelijk als mondeling. De adjunct-hoofdredacteur ondersteunt je hierbij.

Dit alles doe je in samenwerking met de adjunct-hoofdredacteur.

Benodigde tijd: circa 8 uur per week.

Adjunct-hoofdredacteur:

Als adjunct-hoofdredacteur ondersteun je de hoofdredacteur. Je verzorgt de notulen van de vergadering en vervangt de hoofdredacteur wanneer deze verhinderd is. Je houdt de hoofdredacteur scherp, je bent daarnaast zijn/haar sparringpartner. Je ondersteunt hem/haar bij het afleggen van verantwoording op het congres.

Voor de JD’ers ben je toegankelijk, als zij een artikel-idee hebben komen ze het pitchen bij jou.

Benodigde tijd: circa 6 uur per week.

Lijkt het jou tof om plaats te nemen in de hoofdredactie van de DEMO? Stuur dan voor 26 juni 23:59 uur dit kandidaatstellingformulier en een foto van jezelf voor in het congresboek naar secretaris@jongedemocraten.nl.