Dr. S.M. (Sandra) Beckerman

foto Dr. S.M. (Sandra) Beckermanvergrootglas

Sandra Beckerman (1983) is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de SP . Zij is gepromoveerd archeologie en was op dat vakgebied docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is zij fractievoorzitter van de SP in Provinciale Staten van Groningen. In de Tweede Kamer houdt mevrouw Beckerman zich bezig met wonen, buurten en leefbaarheid, krimpregio's, energie en gevolgen gaswinning.

SP
in de periode 2017-heden: lid Tweede Kamer

Voornamen (roepnaam)

Sandra Mariët (Sandra)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Veenendaal, 31 maart 1983

Partij/stroming

partij(en)
SP (Socialistische Partij)

Hoofdfuncties/beroepen

  • student-assistent Archeologie, Rijksuniversiteit Groningen, 2006
  • archeoloog, specialist prehistorisch aardewerk, ArcheoSpecialisten te Amersfoort, van 2007 tot 2008
  • lid Provinciale Staten van Groningen, van 15 maart 2007 tot 23 maart 2017
  • archeoloog, specialist prehistorisch aardewerk, Archeological Research and Consultancy ARCbv te Groningen, van 2008 tot 2000
  • universitair docent archeologie, Rijksuniversiteit Groningen, van 2014 tot maart 2017
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 23 maart 2017

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
Promoveerde op een onderzoek naar de mensen van de Enkelgrafcultuur die tussen circa 2900-2300 voor Christus in Noord-Holland woonden

woonplaats
Groningen

e-mailadres
s.beckerman@tweedekamer.nl

Publicaties/bronnen

publicaties
"Corded ware coastal communities: using ceramic analysis to reconstruct third millennium BC societies in the Netherlands" (dissertatie, 2015)

Uitgebreide versie

uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.