CDJA Limburg kiest voor een vernieuwd bestuur

Op de ledenvergadering van 1 februari 2015 in Maastricht heeft CDJA Limburg gekozen voor een stevige vernieuwing binnen het bestuur, met een nieuwe voorzitter en twee nieuwe bestuursleden.

Door de aanwezige leden is Marieke Nass unaniem als opvolger van vertrekkend voorzitter Ralph Diederen. Marieke Nass is fractievoorzitter van CDA Gulpen-Wittem en studeert Nederlands recht in aan Universiteit Maastricht. Ralph Diederen, wiens termijn als voorzitter na twee jaar is verlopen, blijft actief binnen het CDJA en is tevens fractievoorzitter van CDA Beek. Marieke Nass zal deze functie twee jaar vervullen, tot 1 februari 2017.

Marieke krijgt het komende jaar versterking van Wouter IJpelaar, student Bedrijfskunde, uit Sittard en Amber Scheepers, gymnasium-student aan het Valuas College, uit Venlo. Herkozen is oud-Statenlid Joey Gommans, die de afgelopen jaren al zitting nam in het bestuur als Politiek Secretaris en ook Jimmy Bastings, student European Studies aan Universiteit Maastricht, blijft aan als bestuurslid binnen de vereniging. Zij kunnen bouwen op de ervaring van Jorn Ballas, die als vertegenwoordiger van CDJA Limburg zitting neemt in het landelijk Algemeen Bestuur en zo het Limburgse bestuur blijft ondersteunen.

CDJA Limburg is de provinciale afdeling van de jongeren van het CDA. Jongeren hebben een prominente rol binnen de partij en zijn sterk vertegenwoordigd in de lokale en provinciale politiek. Momenteel zijn er 20 CDJA-raadsleden in Limburg en is het CDJA sterk vertegenwoordigd op de lijst van CDA Limburg voor de Statenverkiezingen van 18 maart. Recente successen voor CDJA Limburg zijn de hernieuwde samenwerking met Duitse en Belgische collega’s op onderwijs en openbaar vervoer, de verkiezing van CDJA Limburg-lid Jeroen Lenaers als Europarlementariër en het succesvol organiseren van het landelijk CDJA-congres in Venlo afgelopen november.