Europese Commissie: EU-landen passen regels interne markt beter toe

vrijdag 18 juli 2014, 15:17

DEN HAAG (PDC) - Finland en Estland zijn de best presterende landen als het gaat om de toepassing van de EU-regels voor de interne markt. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van de Europese Commissie waarin wordt gemeten in hoeverre EU-lidstaten en landen in de Europese Vrijhandelszone regels implementeren om hun burgers te laten profiteren van de Europese interne markt.

In het algemeen vindt de Europese Commissie dat lidstaten zich steeds beter inspannen om het leven, werken en zaken doen van burgers in een ander EU-land makkelijker te maken. Elf van de 28 EU-lidstaten scoren boven het gemiddelde.

De Europese Commissie publiceert jaarlijks een 'scorebord' aan de hand van negen criteria, zoals informatievoorziening aan burgers en de assistentie die wordt verleend aan bedrijven die kansen zoeken in het buitenland. De uitslag is in tegenspraak met de ervaringen van veel bedrijven, maar de Commissie kijkt dan ook vooral naar de implementatie van de regels en in dit geval niet naar de praktijk.

Bron: Financieele Dagblad