Tweede Kamer bezet door jonge Europarlementariërs

vrijdag 4 oktober 2013, 10:02

DEN HAAG (PDC) - De Algemene Vergadering ging gistermorgen van start in de oude vergaderzaal van de Tweede Kamer. In deze fraaie zaal traden de deelnemers in de voetsporen van 's lands politieke kopstukken van weleer. De vergadering werd voorgezeten door het presidium dat erop toezag dat de parlementariërs elkaar keurig vousvoyeerden en dat toon van het debat niet te jolig werd.

Er stonden donderdag vijf resoluties op de agenda over uiteenlopende thema's zoals het migratiebeleid, de bevoegdheden van Brussel als het gaat om de gezondheidszorg, een eventuele oprichting van een bankenunie, de schending van democratische beginselen en ten slotte de Europese aanpak van cybercrime. 

Na een lange beraadslaging stemde het Parlement in met twee van de vijf resoluties. Zo is het Parlement van mening dat er moet worden overgegaan tot de oprichting van een nieuw agentschap dat zorg draagt voor voorlichting over betere bescherming van persoonsgegevens. Ook de resolutie over de totstandkoming van een bankenunie kon rekenen op een meerderheid.

Geheel conform de Europese traditie vond er vandaag weer een hele volksverhuizing plaats. Ditmaal verhuisden de deelnemers naar de plenaire zaal van de Tweede Kamer. In de zaal met de bekende blauwe stoelen worden de laatste vijf resoluties besproken en is het Parlement voor de laatste maal dit jaar aan zet. Het belooft een drukke dag te worden.