Nationale MEP-conferentie 2012 succesvol verlopen!

vrijdag 28 september 2012

DEN HAAG (PDC) - Excellenties, leden van het Model European Parliament, geachte overige aanwezigen! Op 23 september werd het startschot gegeven van de nationale conferentie van het Model European Parliament (MEP). Dit was de 24ste editie van de nationale conferentie waar delegaties uit alle provincies met elkaar discussieerden over de toekomst van Europa.

Elk jaar doen zo'n 150 scholieren uit de bovenbouw van het havo/vwo mee aan de nationale MEP-conferentie. De jongeren houden zich bezig met verschillende grensoverschrijdende problemen. Zoals lagere invoertarieven voor fair-trade producten of de invoering van een 'pas-toe-of-leg-uit'-model binnen bedrijven om discriminatie van vrouwen tegen te gaan.

In 1990 werd het MEP opgericht met als doel jonge mensen inzicht te geven in het proces van Europese eenwording en bij hen het bewustzijn te wekken van een Europese identiteit. Middelbare scholieren kunnen binnen het MEP opklimmen van provinciaal naar nationaal en internationaal niveau. Het MEP wordt sinds 2010 georganiseerd door het Montesquieu Instituut.

Een MEP-deelnemer heeft van deze conferentie een verslag geschreven.