Politici in debat via Twitter

Geschreven door Redactie op 17.05.2010, 15:26

Behalve de traditionele verkiezingsdebatten op radio en tv, kruisen politici in aanloop naar de verkiezingen op 9 juni voor het eerst ook de degens op internet. RTL Nieuws organiseert een heus 'Twitterdebat', maakte de zender maandag bekend.

Onder leiding van parlementair verslaggever Frits Wester debatteren politici en kiezers op 2 juni over thema's die een belangrijke rol spelen in de campagne. Dan gaat het om veiligheid, integratie, milieu en de 'portemonnee van de burger'. Meedoen mogen alle twitterende politici en hun volgers, twittert Wester.

De opkomst van communicatiediensten als Twitter is reden het debat te organiseren. "Sociale media nemen een steeds prominentere plek in", licht RTL-hoofdredacteur Harm Taselaar toe. "Dit debat is een bijzondere manier om onze kijkers in contact te brengen met de politici en Frits is gezien zijn politieke kennis en het aantal mensen dat hem 'volgt' bij uitstek de persoon om dit debat te leiden." Wester heeft ruim 41 duizend volgers op de microblogdienst.

Bekende politici met veel volgers op Twitter zijn demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (bijna 36 duizend) en GroenLinks-leider Femke Halsema (bijna vijftigduizend stuks).

©Novum Transport Online bericht 17 keer gelezen