Europese Klokkenluiders Partij neemt programma van Nederland Transparant grotendeels over

donderdag 28 mei 2009, 17:05

Den Haag (PDC) - De Europese Klokkenluiders Partij (EKP) blijkt de 10 hoofdpijlers van haar verkiezingsprogramma over te hebben genomen van de politieke partij Nederland Transparant.

Nederland Transparant beweert dat zij de EKP meerdere malen heeft verzocht om de overgenomen onderdelen te verwijderen van hun site. De Europese Klokkenluiders Partij, ondertussen, doet de discussie af als 'kinderachtig' en 'futiel'. Het gaat er volgens hen om dat de standpunten over een transparantere Europese Unie zo breed mogelijk worden uitgedragen. In de woorden van Engel Vrouwe, de nummer twee van de EKP: "Kijk, op een gegeven moment regent het en dan heeft iedereen het over regen, dus dan ben je niet elkaar aan het napraten".

Nederland Transparant, voortgekomen uit het succes van Europa Transparant van klokkenluider Paul van Buitenen, doet zelf indirect ook mee aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Zij steunt de Nederlandse tak van Libertas, een andere nieuwkomer bij de Europese verkiezingen.

Bron: Elsevier & NOS kiest