Uw stem telt, maak er gebruik van

Tussen 4 en 7 juni mogen 375 miljoen burgers uit 27 landen, van Helsinki tot Lissabon, van Dublin tot Vilnius, de leden van het Europees Parlement kiezen. In een videoboodschap op zijn website roept de voorzitter van de Commissie, de heer José Manuel Barroso, alle burgers op te gaan stemmen en zo hun stem te laten horen.

Uw stem telt. Want uw keus bepaalt de koers van de Europese Unie voor de komende vijf jaar”, zegt voorzitter Barroso in deze video die te vinden is op de volgende website:

http://ec.europa.eu/commission_barroso/president/multimedia/vlog/index_en.htm

Deze videoboodschap vindt u daar in zes talen (Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees en Italiaans). Zij staat ook op het audiovisuele portaal van de Europese Commissie. De uitspraken van de heer Barroso zijn in de andere 17 talen van de Unie op papier beschikbaar.

“Weliswaar”, zegt hij, “komt de Europese Commissie met politieke initiatieven en doet zij voorstellen die leiden tot concrete resultaten voor de burger. Maar het is wél het Europees Parlement dat de wetten maakt, samen met de regering van Uw land.” En vervolgens: “Het Europees Parlement roept de andere Europese instellingen ter verantwoording.”

“Kies kandidaten die de problemen net zo willen oplossen als u dat wilt”, zegt voorzitter Barroso tot slot, want wat Europa doet, heeft gevolgen voor u en voor uw dagelijks leven.