Stemmen in Maastricht: alle informatie over de Europese verkiezingen

Met dank overgenomen van Gemeente Maastricht, gepubliceerd op dinsdag 28 april 2009.

Uw stemt telt! In de aanloop naar de Europese Verkiezingen start de gemeente Maastricht vanaf vandaag (28 april) met de nieuwe website www.stemmeninmaastricht.nl.

Op de site staat allerlei informatie die het maken van een keuze en de gang naar de stembus voor burgers vergemakkelijkt. Zo vindt u overzichten van stembureaus, informatie over machtigingen en links naar sites die meer inzicht bieden in de inhoudelijke partijprogramma’s en verschillen.

Ook bevat de site informatie voor politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen, zoals de locaties van aanplakborden en de regels rondom het uitdelen van folders.

De website gaat over zowel de gemeentelijke, provinciale, landelijke als Europese verkiezingen en wordt telkens geactualiseerd met data en gegevens die relevant zijn voor de eerst volgende verkiezingen. Op dit moment staat dus de Europese Verkiezing van 4 juni 2009 centraal.

Ons stemrecht is één van de meest waardevolle democratische rechten. Tijdens een verkiezing kunnen mensen met hun stem mede bepalen wie de komende periode de burgers van Maastricht, Limburg, Nederland of Europa vertegenwoordigen.

De informatie van www.stemmeninmaastricht.nl is ook te vinden via www.maastricht.nl/gemeenteraad > burger aan zet > verkiezingen.