Partijvoorzitters CDA

Hans Huibers is op dit moment partijvoorzitter van het CDA. Voor hem was Marnix van Rij interim-voorzitter, nadat Rutger Ploum na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 opstapte.

De grondlegger van het CDA, Piet Steenkamp, was van 1973 tot de officiële oprichting van het CDA in 1980 voorzitter van het federatieve verband tussen ARP, CHU en KVP waaruit het CDA ontstond. Hij was daarna lange tijd erevoorzitter. Een andere vooraanstaande partijvoorzitters was Tineke Lodders.

1.

Overzicht

Neem contact op met de redactie van PDC voor een volledig overzicht van de partijvoorzitters van het CDA.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.