EP stemt over normen en etikettering traditionele kruidengeneesmiddelen

woensdag 17 december 2003, Giuseppe NISTICÒ

Giuseppe NISTICO (EVP/ED, I)

Gemeenschappelijk standpunt het het oog op de aanneming van de richtlijn tot wijziging, wat traditionele kruidengeneesmiddelen betreft, van Richtlijn 2001/83/EG tot vaststelling van een communautair wetboek betreffende geneesmiddelen voor menselijk gebruik

Doc.: A5-0452/2003

Procedure : Medebeslissing, tweede lezing

Debat : 16 december 2003

Stemming : 17 december 2003

Gemeenschappelijk standpunt gewijzigd aangenomen

Het Parlement neemt in tweede lezing het verslag Giuseppe NISTICO (EVP/ED, I) aan over traditionele kruidengeneesmiddelen. Er komen voortaan hoge veiligheidsnormen voor dergelijke medicijnen en strikte regels voor labelling en bijsluiters. Opschriften en bijsluiters moeten voortaan duidelijke aanwijzingen bevatten over mogelijke toxiciteit van het product, alsmede alle andere relevante consumenteninformatie.

In het gemeenschappelijk standpunt had de Raad reeds de meeste amendementen van het EP uit eerste lezing overgenomen, zoals met betrekking tot de samenstelling van traditionele kruidengeneesmiddelen en de taken en samenstelling van het nieuwe Comité voor kruidengeneesmiddelen. Het Parlement neemt nog een amendement aan dat bepaalde niet-medicinale kruidenproducten onder de levensmiddelenwetgeving vallen.