Rapport-Mulder en - Gill over begroting 2004

donderdag 18 december 2003, Ontwerp van algemene begroting van de Europese Unie voor het begrotingsjaar 2004, zoals gewijzigd door de Raad

Jan MULDER (ELD, NL) & Neena GILL (PES, VK)

Ontwerp van algemene begroting van de Europese Unie voor het begrotingsjaar 2004, zoals gewijzigd door de Raad (alle afdelingen) en over de nota's van wijzigingen nrs. 1/2004, 2/2004 en 3/2004

Doc.: A5-0473/2003

Procedure : Begrotingsprocedure

Debat : 16 december 2003

Stemming : 18 december 2003

Verslag aangenomen (410-65-10)

Het Parlement verwacht dat de Commissie zorgt voor een efficiëntere uitvoering van de begroting voor 2004 zoals vastgesteld door de begrotingsautoriteit en daarbij de politieke prioriteiten van het EP eerbiedigt. Het Parlement is verheugd over het feit dat de Commissie rekening heeft gehouden met de prioriteiten voor de landbouwsector die het EP voor de eerste lezing had gesteld en waarbij het onder meer ging om de volgende punten:

  • een nieuwe begrotingspost 17 01 04 04 voor een initieel onderzoek naar de financiering van de risico's van dierziekte-epidemiën. De kredieten ten bedrage van € 500.000 zijn bestemd voor vervolgonderzoek en een conferentie over dit onderwerp;
  • begrotingspost 05 03 02 01 (Restituties voor rundvlees), die zal worden gesplitst om te zorgen voor transparantie met betrekking tot de kredieten voor vlees en de kredieten voor de uitvoer van levende dieren.

    Het EP blijft bezorgd over het hoge niveau van de nog uitstaande verplichtingen en de aanhoudende groei ervan. Het verzoekt de EC om in het eerste kwartaal van 2004 een diepgaande beoordeling voor te leggen van de situatie van de betalingen uit de structuurfondsen. Met betrekking tot de interne beleidsmaatregelen stelt het Parlement vast dat de Raad vrijwel geen van de amendementen van het EP heeft overgenomen. Het Parlement betreurt met name de houding van de Raad om slechts marginale steun te verlenen aan voorstellen van het EP inzake proefprojecten en voorbereidende acties. Verder bevestigt het Parlement dat het toezicht op de buitengrenzen van de Unie een prioriteit blijft. Het EP heeft derhalve besloten een bedrag van € 19,8 mln aan vastleggingen op te nemen voor het ARGO-programma, zoals aanbevolen door de Europese Commissie en goedgekeurd door de Raad.

    Het Parlement is ingenomen met het bereikte akkoord over financiering voor de wederopbouw van Irak, waarbij het tijdens de donorconferentie in Madrid indicatief door de EU toegezegde bedrag van € 200 mln - voor de periode 2003-2004 - volledig is gehandhaafd. Het Parlement stelt met tevredenheid vast dat de verbintenis ten aanzien van Irak niet ten koste gaat van bestaande prioriteiten, zoals de wereldwijde strijd tegen armoede en de bestrijding van HIV/AIDS.

    De leden verhogen de kredieten voor het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid (GBVB) substantieel, met name om de nieuwe politiemissie in de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië te kunnen starten. Deze verhoging geschiedt echter op voorwaarde dat de nieuwe bepalingen inzake samenwerking/raadpleging tussen Parlement en Raad volledig worden geëerbiedigd en de kwaliteit van het jaarlijkse verslag over het GBVB wordt verbeterd. Dit verslag zal meer beleidsgeoriënteerd en toekomstgericht moeten worden.

    Met betrekking tot de administratieve uitgaven stelt het Parlement in beginsel de noodzakelijke kredieten beschikbaar voor de instelling van 247 posten op het organigram van de Europese Commissie. Deze posten zijn nodig in verband met de uitbreiding van de Unie. De Commissie heeft om 272 posten gevraagd, maar het EP houdt 25 posten in de reserve omdat er nog steeds problemen zijn met de doeltreffende werking van de Commissie.

    Ook vijftien procent van het operationele budget en tien procent van het administratieve budget van Eurostat wordt in de reserve geplaatst (in eerste lezing wilde het EP nog respectievelijk 50% en 25% in de reserve plaatsen). Het EP verbindt twee voorwaarden aan de vrijmaking van deze middelen: de Commissie's interne auditdienst moet geharmoniseerde auditcriteria aannemen die moeten worden toegepast door de gedecentraliseerde auditbureaus in elk van de directoraten-generaal van de Commissie. Ten tweede moeten contracten met derden worden opgeschort als OLAF aantoont dat er met betrekking tot die contracten sprake is van fraude of onregelmatigheden.

    Een beknopt overzicht van de begroting is te vinden achterin dit persbericht. De begroting 2004 voor 25 lidstaten bedraagt slechts 0,98% van het bruto nationale inkomen van de lidstaten. Tijdens een persconferentie volgend op de stemming legt Jan MULDER (ELD, NL) uit dat de begroting 2004 relatief gezien de kleinste begroting is sinds 1990.