Donner: CDA/LFP basis nieuw kabinet

dinsdag 21 mei 2002, 13:32

Informateur Donner heeft vanmorgen tijdens zijn persconferentie gezegd dat hij op zoek gaat naar een meerderheidskabinet met als basis de combinatie CDA/LPF. Een samenwerking met vier partijen sluit hij niet uit. Donner zal in eerste instantie nagaan welke andere partijen met de CDA/LPF een meerderheidscoalitie zouden kunnen vormen. Hiervoor zal hij met de fractievoorzitters van alle partijen spreken.

De formateur wil bij de formatie ook rekening houden met de politieke verhoudingen in de Eerste Kamer. Daarnaast zou hij ook bij instanties buiten de politiek te rade kunnen gaan. Donner denkt daarbij aan directeur Schnabel van het Sociaal Planbureau om over de verschuivingen in de samenleving te praten.

Vanmorgen heeft Donner demissionair minister-president Kok gesproken. Vanmiddag ontvangt hij de fractievoorzitters Van Balkenende (CDA) en Herben (LPF). Voor vanavond staan gesprekken met Zalm (VVD) en Van Nieuwenhoven (PvdA) op het programma. Tenslotte zal Donner morgen de overige fractievoorzitters ontvangen.