Verkiezingsmarkt in de Tweede Kamer op zaterdag 11 mei

donderdag 2 mei 2002, 17:13

In verband met de aanslag op Pim Fortuyn is de voor 11 mei geplande verkiezingsmarkt afgelast

De Tweede Kamer houdt op zaterdag 11 mei 2002 een open dag met verkiezingsmarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur geven politieke partijen die nu in de Kamer zitten en nieuwe partijen in marktkramen en vergaderzalen informatie over hun verkiezingsprogramma. Er is ook een kraam ingericht met algemene informatie.

Verschillende Kamerleden en andere kopstukken uit de politiek worden verwacht, waaronder voor de VVD lijsttrekker Hans Dijkstal, Hans Hoogervorst, Enric Hessing, Jacques Niederer en Atzo Nicolai. D66 wordt vertegenwoordigd door Francine Giskes en Franciska Ravenstein, nummer 4 en 12 op de kandidatenlijst, en kamerlid Stefanie van Vliet. De SP stuurt haar kandidaten nummer 2 en 3, Agnes Kant en Harry van Bommel.

De verkiezingsmarkt heeft plaats in de grote hal van het Tweede Kamergebouw, de zogenaamde Statenpassage (begane grond en tweede etage).

Zaterdag 11 mei zal ook het internationaal perscentrum Nieuwspoort, dat dit jaar haar 40-jarig bestaan viert, voor het publiek toegankelijk zijn. In de loop van de dag zijn er diverse activiteiten.

Van 11.00 tot 12.00 uur zendt de Tros haar politieke radioprogramma 'Kamerbreed' rechtstreeks uit. Ook geeft de NOS een demonstratie waarbij wordt getoond hoe interactieve televisie wordt gemaakt. Het decor van Den Haag Vandaag is de gehele dag toegankelijk voor bezoekers.

Perscentrum Nieuwspoort zit in het gebouw van de Tweede Kamer.

bron: Tweede Kamer