Dr. J.H. Patijn

foto Dr. J.H. Patijn
bron: Gemeentearchief Den Haag

Bijna vijftien de hoogste ambtelijke functionaris op het ministerie van Landbouw en als zodanig naaste medewerker van de ministers Mansholt, Vondeling, Marijnen, Biesheuvel en Lardinois. Kwam uit een welgestelde familie, met adellijke connecties en gelieerd aan bekende politici en magistraten. Was voor hij bij Landbouw kwam onder meer werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen en het Rijksbureau voor Voedselvoorziening.

in de periode 1955-1970: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen

Jacob Hubert

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Amsterdam, 8 december 1904

overlijdensplaats en -datum
Zwolle, 23 juli 1982

3.

Partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid), vanaf 9 februari 1946

4.

Hoofdfuncties/beroepen (2/6)

  • waarnemend secretaris-generaal ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening, van 16 september 1955 tot 1 januari 1956 (tijdens verlof van mr. Bonnerman)
  • secretaris-generaal ministerie van Landbouw, Visserij (tot mei 1959: en Voedselvoorziening), van 1 januari 1956 tot 1 januari 1970

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
  • Promoveerde bij prof. W.A. Bonger
  • Zijn vader was effectenhandelaar

7.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

8.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.