Mr. G.C. (Gerrit) van Dam

foto Mr. G.C. (Gerrit) van Dam
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Lid van de Tweede Kamer voor de ARP en het CDA, na twintig jaar werkzaam te zijn geweest als (adjunct-)secretaris van de christelijke werkgevers. Werd in 1971 direct secretaris van de ARP-fractie. Was woordvoerder justitie, sociale zaken en ontwikkelingssamenwerking; op al die terreinen behoudend. Stemde in 1973 tegen de totstandkoming van het kabinet-Den Uyl en plaatste zich daarmee tegenover zijn dorps- en studiegenoot Aantjes, met wie overigens de persoonlijke verhoudingen goed bleven. In houding, doen en laten een steile calvinist, stut en steun van de rechtervleugel van ARP en CDA.

ARP, CDA
in de periode 1971-1986: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.