Drs. J.F. (Jo) Schouwenaar-Franssen

foto Drs. J.F. (Jo) Schouwenaar-Franssen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Nationaal Archief

Intelligente classica uit een onderwijsgezin, die al op haar 21e voor de klas stond. Vele jaren een erudiet liberaal lid van de Eerste Kamer. Was weduwe van een socialistisch Tweede Kamerlid met drie opgroeiende kinderen toen zij minister van Maatschappelijk Werk werd in het kabinet-Marijnen. Actieve levendige vrouw, die haar voorgangster Klompé niet kon doen vergeten. Keerde na haar ministerschap terug naar het onderwijs en de Senaat.

VVD
in de periode 1956-1971: lid Eerste Kamer, minister, lid Europees Parlement (vóór 1979)

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.